Кметът Иво Димов преряза лентата на още един завод за автомобилната индустрия край Димитровград

   350  Новини

Кметът на Община Димитровград Иво Димов преряза лентата на нов завод, произвеждащ компоненти за автомобилната индустрия. Производствените мощности на „Varroc Lighting Systems“ се намират в землището на село Крепост и влизат в оформилата се в последните години там южна индустриална зона. Специално за церемонията по откриването пристигна министър-председателят Бойко Борисов, придружаван от министъра на икономиката Емил Караниколов. От страна на инвеститора присъстваха старши вицепрезидентът на "Varroc" с ресор „Стратегия, сливания и придобивания“ Фил Кънингам, както и генералният мениджър и ръководител на бизнеса на компанията за Турция и България Серкан Куруглу. Сред гостите бяха още областният управител Станислав Дечев, депутатите от 29-и многомандатен избирателен район Делян Добрев и Евгения Ангелова. 

„За всеки един кмет, за всички нас е ясно, че за да се развиват регионите, за да задържим младите хора да отглеждат тук децата си сред приятели, роднини и близки, трябва да насърчаваме разкриването на нови работни места“, каза при откриването кметът Иво Димов. Той благодари на премиера Бойко Борисов за развитие на инфраструктурата в региона, както и на инвеститорите за доверието и доброто сътрудничество при реализация на начинанието. 

„Нашата експанзия в България ни осигурява допълнителен капацитет за подпомагане на растежа ни в сегмента на малките осветителни тела за нашите европейски клиенти“, каза президентът и изпълнителен директор на Varroc Lighting Systems Стефан Веди, цитиран в прессъобщение от компанията. „Това местоположение ще ни даде и възможност да обслужваме клиенти в непосредствена близост и може да се превърне в нова производствена площадка за фарове и задни светлини“.

Новото съоръжение първоначално ще произвежда редица малки осветителни продукти, включително централно монтирани стоп светлини, фарове за мъгла, мигачи. То ще бъде част от новосформираното подразделение на компанията за осветителни тела за малки и двуколесни превозни средства, които се възползват от глобалната мрежа на Varroc за въвеждане на най-съвременните технологии за осветителни тела на масовия пазар в сегментите на пазара на превозни средства с по-малък обем чрез оптимизирани процеси и специализирани съоръжения с по-нисък производствен обем.

Съоръжението до Димитровград засилва присъствието на Varroc Lighting Systems в Европа, присъединявайки се към разкритите производства в Чехия, Германия, Италия, Румъния, както и тези в Турция.

свали като .pdf