Кметът Иво Димов откри напълно реновираната сграда на детската градина в село Черногорово

   111  Новини

Кметът на Общината Иво Димов откри днес напълно реновираната сграда на детската градина в димитровградското село Черногорово. Навръх Деня на народните будители градоначалникът преряза лентата на обновената с 155 000 лева сграда. Това стана в присъствието на зам.-областния управител д-р Стефка Здравкова и на кмета на Черногорово Живко Янков.

Нужните за ремонта 150 000 лева са отпуснати по Проект „Красива България“. Други 5 000 лева са предоставени от ПУДООС. Средствата са инвестирани както във фасаден ремонт на сградата – с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, така и във вътрешен, включващ и цялостно обзавеждане. С нов облик е и двора на детското заведение. Децата вече ползват напълно нови въртележка, люлка и къщичка за игра на открито. Поставени са нови пейки и кошчета, като извършено е и озеленяване и монтирани нови плочки.

Обновената изцяло сграда не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1986-а година. Кметът на общината Иво Димов увери, че вече се правят постъпки и за осигуряване на финансиране за ремонт на единствената останала в общината не ремонтирана детска градина, тази в село Ябълково. По думите на градоначалника, очакванията са тя да придобие обновен вид още следващата година.

свали като .pdf