Кметът Иво Димов: Нека децата ни ценят и пазят Свободата. Да обичат Отечеството и с отговорност, разум и сърце да градят бъдещето на България!“

   1962  Новини

„На 3 март преди 140 г. започва историята на свободна България. Възкресението на един народ, който близо 500 години е без своя политическа и духовна свобода. Този ден е повод да си припомним защо трябва да сме горди, че сме българи. И да отдадем почит на славните си предци като Левски, Ботев, Каравелов, които изстрадаха тази свобода! Защото днес, когато честваме Освобождението на България, отново преоткриваме и преосмисляме тази свобода като ценност. Силно желана и мъжествено отстоявана! Нека предаваме този завет на децата си – да ценят и пазят Свободата. Да обичат Отечеството си и с отговорност, разум и сърце да градят бъдещето на България!“.

С тези думи кметът Иво Димов днес приветства жителите и гостите на Димитровград по случай Националния празник на България – 3-ти март. На централния площад „България“ се събраха стотици, дошли да почетат саможертвата на освободителите. 

Сред официалните лица на общоградското тържество бяха още областният управител Станислав Дечев, председателят на ОбС Гергана Кръстева, зам.-кметовете Светослав Стойков и Яшо Минков, депутатите Виолета Желева и Евгения Ангелова.

След тържественото издигане на националния флаг, под звуците на Духовия оркестър множеството се отправи към паметната плоча на Освободителите, където поднесени бяха венци и цветя. 

свали като .pdf