Кметът Иво Димов и председателят на ОбС Гергана Кръстева посрещнаха малчугани в сградата на Общината

   597  Новини

С учениците от 1 “а” клас на димитровградското основно училище "Пенчо Славейков" се срещна днес кметът на общината Иво Димов. Задно с председателя на ОбС Гергана Кръстева и със заместника й Юлиян Семерджиев, той посрещнаха невръстните си гости в заседателната зала на Общинска администрация. 

Класът на преподавателката Петя Йорданова, носител на тазгодишното отличие Учител на годината, е единственият в Хасковска област, който се обучава по иновативна в образователната система програма. Замисълът на новия образователен подход, който Министерство на образованието въвежда пилотно тук, е да се повиши степента на възприемчивост при децата. 

Часовете по "Околен свят" децата провеждат в естествена среда. В сградата на Общината днес те бяха придружавани и от директора на училището Снежана Ангелова. Първолаците се запознаха с дейността на местната изпълнителна и законодателна власти. Като гостоприемен домакин кметът Иво Димов ги почерпи в кабинета си. Председателят на ОбС Гергана Кръстева и заместникът й Юлиян Семерджиев, пък, въведоха подрастващите в спецификата на работа на местния парламент. За целта разиграно с тяхно участие бе симулативно заседание на ОбС.

свали като .pdf