Кметът Иво Димов: Голяма ми мечта бе да възродим старата слава на Димитровград!

   656  Новини

“Голяма ми мечта бе да възродим старата слава на Димитровград като икономически и индустриален център. Дадохме начало на изграждане на завод на една от най-големите компании, свързана с автомобилостроенето. Сега ни предстои изграждане на мощности на други две големи компании“ - така кметът на общината Иво Димов приветства жителите и гостите на града край Марица при тържественото отбелязване на 69-ата годишнина на Димитровград.

"Градът ни се развива с темпове, които му прилягат. Искам заедно да продължим да обновяваме нашия град - улици, булеварди, паркове и детски площадки. За да има всичко това смисъл, трябва да има къде хората да работят“, продължи словото си градоначалникът. Той приветства множеството наред с останалите официални лица на празника.

“Днес е времето да кажем: Върнете се при нас, за да намерите своето препитание в изграждащите се заводи и новата инфраструктура", обърна се председателят на ОбС Гергана Кръстева към хилядите, напуснали града и общината в последните две десетилетия. Другата й молба бе димитровградчани да бъдат активни при формирането на идеи за бъдещото му развитие и просперитет.

Сред официалните гости за годишнината бе и омбудсманът на Република България Мая Манолова. 

„Всички тези положителни промени безспорно са продължение на историческото дело, което бе започнато преди 69 години. Те са и доказателство за прозорливостта на всички онези, които през различните етапи са участвали в изграждането на Димитровград. Като национален омбудсман, призван да гарантира вашите права, аз съм тук да заявя: Днес вие имате право да празнувате!“,приветства Манолова насъбралото дсе множество. 

Сред официалните гости бяха още кметът на сръбския Димитровград Владица Димитров, както и турския му колега Ениш Ишбилен от Узункюпрю. А също така Йосип Марич, зам.-кмет на хърватски град Кутина. Посрещнат тук бе и зам.-кмета на гръцкия град Александруполис, както и трима общински съветници от унгарския град-побратим Казинцбарцика. 

С поздрав към димитровградчани се обърнаха още някогашният димитраовградски кмет Ангел Найденов, настоящ депутат, колежката му в 43-о Народно събрание Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев и градоначалникът на съседно Хасково Добри Беливанов.

Вечерта продължи с пищна заря и с дългоочаквания концерт на „Легенците“.  

свали като .pdf