Кметът Иво Димов и други официални лица прерязаха официално лентата на новия Театър

Кметът Иво Димов и други официални лица…

Откриха официално обновения Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград, който бе модернизиран по проект за 2 412 454 лв. На специална церемония лентата прерязаха кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, областният управител Гинка Райчева и директорът на театъра Димитър Атанасов.

Кметът Иво Димо припомни, че ремонтът на театъра продължи повече от две години, но увери, че е доволен от направеното, тъй като сам е контролирал всеки детайл. Той благодари на екипа по проекта и изпълнителите, като също пожела реновираната сграда се изпълни със съдържание. Припомни, че общинският съвет гласува четири щата за актьори, като предстои кастинг.

Много аплодисменти от димитровградската театрална публика пожела Гинка Райчева. „Поздравления за последователната политика на кмета и неговият екип да обновяват поетапно сградите на духовността – училища, читалища, а и сега красивата сграда на театъра. Обновяването на театъра в Димитровград ще вдъхне нов живот на културния живот в града“, добави още областният управител.

В кулоарите са съхранени и изложени два от демонтираните столове на димитровградския театър, които са първите от Народния театър „Иван Вазов“.

Като арт пространство с творби от фонда на галерията е оформено фоайето. Плановете са то да е домакин на различни творчески събития- изложби, срещи, представяне на книги и автори, уточни директорът на ОДТ „Апостол Карамитев“ Димитър Атанасов съобщи, че още в началото на ноември на сцената му предстои премиера, а в програмата са предвидени и представления за деца.

Общинският театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград е напълно обновен в резултат на мащабния ремонт, като е модеренизирано и оборудването. Подобен цялостен ремонт на театъра не е правен от неговото създаване.

На добър час на обновения Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград пожела с поздравителен адрес и министърът на културата Кръстю Кръстев.

След церемонията по откриването пред присъстващите беше представена постановката „О, ти която и да си” на Народен театър „Иван Вазов”. Актьорите предизвикаха истински фурор пред изпълнилите до краен предел театъра зрители и получиха бурни аплодисменти.

Последна промяна: 15:45:05, 11 Септември 2023

Още новини

Община Димитровград се присъединява към Европейския ден на спорта в училище

76

На 29 септември 2023г. община Димитровград ще се присъедини към инициативата Европейски ден на спорта. По този повод в почти всички димитровградски училища децата ще се включат в различни спортни дейности. Във връзка с отбелязване на Европейски ден на спорта в ПМГ "Иван Вазов" от 14.30ч. ще се проведат няколко…

Градска библиотека домакин на Национален тридневен форум

58

От 27 до 29 септември 2023г., Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще е домакин на ХХIХ традиционен есенен семинар „АБ – днес и утре“. Участие във форума са заявили над 85 библиотечни специалисти от цялата страна. В тридневния семинар те ще дискутират важни теми, свързани с професионалната дейност и…

40 години от обявяването си за град отпразнува Меричлери

277

Кметът на община Димитровград Иво Димов и председателя на Общински съвет Гергана Кръстева бяха гости на Празничните тържества в Меричлери, с които града чества 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България.   Димов поздрави жителите и гостите на град Меричлери и кмета Йордан Милев по…

Димитровград чества тържествено 115 години от Независимостта на България

173

Десетки граждани и официални гости, сред които заместник-кмета Яшо Минков, секретаря Венета Колева и общински съветници, се стекоха при паметника на Капитан Петко Войвода в Димитровград, за да отбележат 115 години от провъзгласяване Независимостта на България. Програмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър и продължи с художествено-документална програма с участието…

Към всички новини