Иво Димов: Димитровград може да се гордее със своите граждани с висок морал и ценности

Иво Димов: Димитровград може да се гордее…

Всяка година Димитровград отличава заслужили граждани с най-високото отличие „Почетен гражданин на Димитровград” като признание и пример за обществено значими дейности към местната общност.

В историята на нашия град редица личности са получавали признанието, коeто e за заслуги  към обществото ни, за постижения и принос към развитието на града, за постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, културния и спортен живот,  за популяризиране името на града, за благотворителна дейност и дарителство, за проявен изключителен героизъм.

2020 година изправи човечеството пред изпитания от разразилата се световна пандемия от COVID-19. В световен план кризата отне човешки животи и доведе до огромни икономически и социални последици.

Община Димитровград предприе редица превантивни мерки за ограничаването на заразата,  но всички тези усилия щяха да бъдат напразни без разбирането и подкрепата на местната общност и проявената гражданска отговорност.  Много са примерите за човешка солидарност и  съпричастност в тази ситуация, в която едни наши съграждани помагаха на други, за да се справим всички заедно с тежкото бреме.

Цялата мобилизация и съпричастност на хората в общината показа, че сме солидарни като общество и имаме стабилни ценности.

Като кмет на община Димитровград мисля, че е важно да оценим високо проявената гражданската отговорност на нашите съграждани.

Да се преклоним пред работата на медиците, които се грижат за здравето ни и работят в рискова среда.

Да  адмирираме  работата на всички учители, които преодоляват всеки ден нови и нови трудности, но отстояват мисията си да образоват децата ни.

Да поздравим полицаите, пожарникарите и доброволците за смелостта, която проявяват всекидневно, излагайки на риск собствения си живот в непосредствения контакт със заразата.

Да изразим уважението си към всеки един наш съгражданин, който осъзнава своята отговорност и се опитва да опази здравето на хората около себе си.

Всички те са пример за цялото ни общество. Всички те са достойни граждани и заслужават отличието и моралното ни признание.

Затова тази година не мога да персонализирам с конкретни имена предложенията за „Почетен гражданин на Димитровград”, „Деец на културата” и „Учител на годината”.

         През 2020 години Димитровград може да се гордее със своите десетки примери за граждани с висок морал и ценности. Всички те са около нас и заслужават нашето признание!

 

 

ИВО ДИМОВ

Кмет на Община Димитровград

Последна промяна: 17:03:30, 1 Юли 2020

Още новини

Димитровград се превръща отново в столица на поезията

436

Димитровград ще бъде отново столица на поезията в България. В края на април ще започнат традиционните за града поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев". Програмата стартира от 25 април със спектакъла „Ние, Радичкови” в ОДТ „Апостол Карамитев“. Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив ще представят…

Уреди и съоръжения за тренировки дари Добри Делев на Центъра за временно настаняване

232

Уреди и съоръжения за тренировки предостави безвъзмездно на Центъра за временно настаняване в Димитровград шампионът по културизъм и почетен гражданин Добри Делев. Уредите ще могат да се ползват от настанените, а идеята за дарението идва, когато управителят на Центъра вижда как двадесет и две годишният Даниел, който от скоро е сред…

При огромен интерес премина срещата на местния бизнес с директора на фонда "Условия на труд"

298

инж.Виолета Добрева - директор на Фонд „ Условия на труд“  към Министерство на труда и социалната политика се срещна днес в Димитровград с представители на бизнеса, институции, предприятия и директори на училища и детски градини. Срещата, която бе по покана на кмета на община Димитровград Иво Димов, премина при огромен…

Работна среща по превенция и сигурност

185

Представители на полицията, местната власт и институциите проведоха работна среща в община Димитровград. В нея участваха директорът на ОД на МВР - Хасково ст.комисар Чавдар Георгиев, зам.директорът комисар Иван Расоков, началникът на Районно управление-Димитровград гл.инспектор Християн Христов, кметът на община Димитровград Иво Димов, заместникът му Светослав Стойков, общински съветници, ръководствата…

Към всички новини