Движението по моста към кв.Марийно е пуснато от днес

Движението по моста към кв.Марийно е пуснато от днес

От днес, 19.08.2021г. със заповед на кмета на община Димитровград се въвежда временна организация на движението със стесняване на пътното платно на участъка от бул."Ст.Стамболов" при моста на р.Марица. Временната организация на движението третира затваряне на част от лявата лента за движение на МПС, лявата и дясната тротоарни конзоли за пешеходно движение по нарастване на километража (посока Димитровград- кв.Марийно). Временната организация на движението важи за времето от 10:00ч. на 19.08.2021 г. до 24:00ч на 19.09.2021г.

За пускането на движението по моста над река Марица, кмета на Димитровград Иво Димов съобщи на своята страница във фейсбук. В публикацията на кмета се казва:

"Уважаеми приятели,

понякога един кмет трябва да взема решения, които често пъти са непопулярни или не се приемат еднозначно и с необходимото одобрение от всички. През годините реализирахме няколко ключови проекта - Водния цикъл, ЖП надлеза , а сега и ремонта на моста над река Марица. И въпреки , че тези проекти бяха съпроводени с напрежение, негативи и много нерви, мисля , че те са от изключително значение за бъдещето развитие на Димитровград.
Последният от тези ремонти се проточи повече, отколкото очаквахме, за което сигурно и аз имам вина. Както вече обявих, фирмата изпълнител ще бъде санкционирана.
От днес , 19-ти август, трафикът по моста е възстановен с временна организация на движение. Довършителните дейности ще продължат още известно време, до цялостното приключване на проекта.
Искам да благодаря на всички за проявеното търпение и разбиране и да се извиня за забавянето, без да се оправдавам със сложността на проекта и многото възникнали проблеми.
Благодаря на хората от кварталите Марийно, Вулкан, Черноконево , от град Меричлери и на всички, които ежедневно бяха засегнати от създалото се неудобство.
Въпреки трудностите, се радвам, че започнахме рехабилитацията на този мост, който не бе ремонтиран от създаването си и вече беше в критично , предаварийно състояние.
Смятам, че си заслужаваше! Защото сигурността и животът на хората са по-важни от всичко друго."

Последна промяна: 15:12:26, 19 август 2021

Още новини

С водосвет откриха единствения в Хасковска област Център за временно настаняване

231

Единственият в Хасковска област Център за временно настаняване на хора в нужда отриха днес в Димитровград. Спазвайки традицията нов дом да се освещава с водосвет за здраве архиерейски наместник отец Георги Тодев благослови и освети Центъра. Със 626 769,20 лева, от които 532 753,82 лева европейско финансиране и 94 015,38 лева национално съфинансиране по проекта е напълно ремонтирано и преустроено бившото общежитие на…

С нови директори са Исторически музей и ОДТ "А.Карамитев"

220

Антоанета Станчева е новият директор на Исторически музей- Димитровград. Станчева спечели проведения конкурс за длъжността на 13 октомври 2021г.  Антоанета Станчева е с над 30 годишен стаж, като от миналата година,  след пенсионирането на предишния дългогодишен директор на музея Елена Георгиева, до момента временно изпълняваше длъжността директор на  музея. От 2015г.…

Откриват Центъра за временно настаняване

371

ПОКАНА Община Димитровград има удоволствието да Ви покани на 20 октомври 2021г. (сряда) от 11:00ч. на заключителна пресконференция и церемония по откриване на обекта тип „Рязане на лента” по повод реализацията на проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Професор д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване находящ се в УПИ…

Втори Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19 на Неделния пазар

323

За втори път на димитровградския Неделен пазар ще бъде разположен Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19. Пункта ще  работи на паркинга пред Спортна зала „Младост” през двата почивни дни на 9 и 10 октомври от 8:30 до 13:00ч. Изнесен имунизационен екип на РЗИ-Хасково ще осъществява ваксинацията и ще консултира гражданите.  Инициативата е…

Към всички новини