Димитровград ще е домакин на поредното издание на Наградите за актьорско майсторство „Любимец 13"

   436  Новини

Димитровград ще е домакин на поредното издание на Наградите за актьорско майсторство „Любимец 13“. Покана за подготвяната на 17 октомври официална церемония отправиха на пресконференция днес от ръководството на общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“. 

За първа година връчването на отличията съвпада с рождената дата на големия български актьор Апостол Карамитев, чието име носи общинската културна институция. Церемонията ще протече под надслов „Пътят на актьора“ и ще премине под патронажа на кмета на общината Иво Димов.

Входът за церемонията ще е с покани, а дрескодът – строго официален, обясни пред медиите днес ВрИД директорът на театъра Тодор Боянов. В аванс той издаде, че за Легенда на българския театър посмъртно провъзгласена ще бъде актрисата Златина Тодева. 

Боянов даде заявка церемонията да се превърне в своеобразен празник на българското актьорско майсторство. В същото убеден бе и кметът Иво Димов, който отчете, че Димитровград е сред малкото общини в страната, които отделят значителен процент от общинските си бюджети за култура. За Община Димитровград той е 5,61, поясни градоначалникът. И продължи, че подобен дял за култура от годишните си финансови рамки заделят Столична община и 2-3 други в страната. 

свали като .pdf