Димитровград с двама почетни граждани за 66-ата годишнина от основаването си

   478  Новини
  Проф. Илия Добрев и Стефан Байрактаров са двамата нови почетни граждани на Димитровград. Признание им бе засвидетелствано по време на състояла се вчера тържествена сесия на Общинския съвет. По време на нея кметът Иво Димов, председателят на ОбС Стефан Димитров и 33-мата общински съветници декларираха уважение към видния български актьор и режисьор и към бившия фронтовак Стефан Байрактаров.

   Министрите на икономиката и енергетиката и на отбраната – Драгомир Стойнев и Ангел Найденов, бяха сред официалните лица на тържествения 2-ри септември. Присъстваха чуждестранни делегации от побратимени на Димитровград населени места, депутатите Владимир Митрушев, Делян Добрев, Жара Пенева и Смиляна Нитова. Сред тях бе и областният управител Кадир Исов, който декларира подкрепа за Димитровград в качеството му на губернатор на Хасковска област.

   „Вярвам в мечтите на младите, в опита и в мъдростта на възрастните. В това, че нашият град ще продължи да се развива! Ще се боря за това, защото Димитровград и неговите жители ще останат верни на девиза „Аз съм и ще бъда!“, изписан върху герба на града“, каза в словото си кметът Иво Димов.

   От сцената на централния площад “България” множеството бе приветствано и от председателя на ОбС Стефан Димитров. Това той стори със задоволство, че празникът е споделен и с ключови представители и държавното ръководство. “Фактът, че днес те са заедно с нас показва едно - Димитровград трябва да бъде номер 1! За да бъде това така, градът трябва да развива своята култура, изкуство, да има своите личности!“, убеден е Димитров.

   Обръщения за празника отправиха още министрите Ангел Найденов и Драгомир Стойнев, депутатът Владимир Митрушев, както и областният управител Кадир Исов. Преди това почетна военна рота приветства министъра на отбраната Ангел Найденов. Тържествено издигнат бе и националният трикольор.

   За доброто настроение на Димитровградчани в по-късните часове се погрижиха танцьорите от ансамбъл “Пирин”, както и популарни поп-музиканти като Дони и Коцето-Калки, обединени във формацията “Acoustic Beatles project”.


Проф. Илия Добрев свали като .pdf