Димитровград отбеляза 71-а годишнина от основаването си

   334  Новини

На тържествена сесия на Общинския съвет удостоени с отличието „Почетен гражданин на Община Димитровград“ бяха културистът Добри Делев и журналистът Димитър Беремски. Навръх празничния 2-ри септември признанието дойде от страна на местната изпълнителна и законодателна власти в присъствието на поканените за тържествата официални гости. Сред тях бе и Председателят на 44-то Народно събрание на Република България г-жа Цвета Караянчева. На място пристигнаха още депутатите Делян Добрев, Евгения Ангелова, Виолета Желева, областният управител Станислав Дечев, както и делегации от сръбския Димитровград, от хърватския град Кутина и от унгарския Казинцбарцика. Тук бе и председателят на Асоциация „АТРИУМ“ Елиза Джованети.

Приветствие към жителите и гостите на Димитровград от сцената на централния площад „България“ отправи кметът на общината Иво Димов. Малко преди това Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева бе посрещната с военни почести. Караянчева се присъедини към пожеланията за годишнината на града. 

„Днес Димитровград е отличник по спечелени проекти. И ако някога Поетът с ватенката Пеньо Пенев възпя наливането на основите, сега тук се надгражда с ускорени темпове. Други са оръдията на труда, мащабите и технологиите, но радостта от съзиданието е същата!“, категорична в оценката си бе председателят на парламента.

Поздравления прозвучаха още от председателят на ОбС Гергана Кръстева, от депутатите Делян Добрев и Виолета Желева, както и от останалите официални лица. Почетени от сцената от страна на кмета Иво Димов бяха и шестима младежи с изявени дарби. Малко по-късно настъпи и същинската кулминация на празника с пищна заря и последващ концерт на обичания от поколения хитов поп-изпълнител Владимир Ампов - Графа.

свали като .pdf