Димитровград официално се присъедини към Асоциация по В и К

   565  Новини

Консолидацията на ВиК сектора в Област Хасково вече е факт. Всички общини от Хасковска област от днес са членове на една асоциация по В и К. На общо събрание на „Асоциация по В и К на обособената територия, обслужвана от В и К – Хасково“ днес бяха взети единодушно решения за приемане на Димитровград, Тополовград и Стамболово. 

В Общото събрание участва и кметът на Община Димитровград Иво Димов. С него бяха и останалите кметове на общини от Област Хасково. Събранието бе водено от председателя на Асоциацията – Областния управител на Хасково Станислав Дечев. 

До започване действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на В и К- системите и предоставяне на услуги на потребителите от В и К - Хасково, в трите общини тези дейности да продължат да се извършват от сегашните В и К-оператори, пише още в решенията, гласувани от Общото събрание днес. За Димитровград това е “В и К” ООД. Областният управител на Хасково Станислав Дечев предложи за гласуване и решение за изготвяне на анекс към договора между Асоциацията и В и К Хасково за включване в бизнес-плана  2017- 2021 година на новоприсъединените общини. 

свали като .pdf