Димитър Иванов е тазгодишния Спортист на годината на Община Димитровград

   549  Новини

Димитър Иванов е тазгодишния Спортист на годината на Община Димитровград. Признанието титулувания състезател на местния спортен клуб по борба получи от кмета на общината Иво Димов по време на официална церемония. Борецът е вицеевропейски шампион за младежи. Втори е и в Държавното лично първенство за мъже.

Втори в годишната класация стана Микяй наим, който също е възпитаник на СКБ „Димитровград“. През годината той има завоювано първо място на Държавното лично първенство за юноши, както и бронзово отличие в европейско първенство. Трета в годишната класация на Общината е боркинята Виктория Бобева.
 
Първото място в раздела за детско-юношески спорт бе присъдено на Таня Тенева (СКБ “Димитровград”). Втората и трета позиция са за за състезателите на СК “Бугари” Ивайло Костов и Даниел Чакъров.
За пореден път за „Треньор на годината” обявен бе борцовият наставник Салим Наим. След него е Гочо Гочев от спортен клуб по джудо и джу-джицу “Бугари”. Трети е треньорът СК “Киокушин карате клуб” Иван Нондов.
 
Наградата на Кмета на Община Димитровград “За дългогодишен принос в областта на спорта” взе Иван Дойчев, треньор по тенис на маса. Наградите връчиха кметът на общината Иво Димов, председателят на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт” Тодор Тодоров, зам.-кметовете Яшо Минков и Светослав Стойков, както и председателят на ОбС Гергана Кръстева.

„Учител по физическо възпитание и спорт” на отминаващата си 2016-а година е Димо Динков от димитровградското основно училище „Алеко Константинов”. На второто и трето места са съответно Теменужка Калинова (ПМГ „Иван Вазов”) и Живко Митев (ОУ „Пенчо Славейков”).

свали като .pdf