Дарение от общинските съветници от ГЕРБ и антибактериални защитни облекла за МБАЛ "Св.Екатерина"

Дарение от общинските съветници от ГЕРБ и антибактериални защитни облекла за МБАЛ

Община Димитровград направи поръчка на 20 броя антибактериални защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ “Св.Екатерина”. Облеклата са изработени от плат третиран със сребърни йони и инпрегниран срещу влага. Очаква се те да бъдат доставени още в понеделник.

От вчерашния ден има постъпили още 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броя на покритите входове в многофамилни жилищни сгради стават 250. Навсякъде където  се доставя дезинфектант, на входа екипа от общината залепя съобщение, с което уведомява живеещите, за извършената доставка и предстоящо третиране на общите части.

За населените места по селата и гр.Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях възрастните хора от населените места поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се извършва по няколко пъти на ден.

Към момента 175 човека са под карантина в община Димитровград. Това са хора под 14 дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването.Призоваваме за спазване на карантината!  

Благодарим на общинските съветници от ПП ГЕРБ за хумания жест да дарят възнагражденията си от последния месец за закупуване на апаратура и медикаменти за болницата ни!

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

И един позитивен поглед през очите на димитровградски деца, провокирани от инициативата на своя треньор Гочо Гочев на СК “Булгари”. Ще ви е интересно да прочетете тук какво споделят децата за извънредното положение

 

Последна промяна: 13:29:27, 28 март 2020

Още новини

Първият в Хасковска област Център за възрастни хора с деменция ще бъде в Димитровград

154

Напълно ремонтирана и готова е базата на първия в Хасковска област Центъра за настаняване от семеен тип на възрастни хора с деменция, който се намира в бившата АТЗ болница. Днес на заключителна пресконференция и церемония тип „Рязане на лента” бяха отчетени резултатите от извършените по проект „Център за настаняване от…

Определиха победителите във Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове"

29

Определиха победителите във Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове". Вчера, 25.05.2020 г., жури в състав професор Станимир Трифонов - председател и членове Светослав Драганов и Веселин Христов отсъдиха и подредиха победителите в шестото издание на Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове". Фестивалът дава възможност за изява на авторите в некомерсиалното…

Детските градини и ясли ще заработят от 27 май

300

Детските градини и яслените групи в община Димитровград ще заработят от 27 май /сряда/ при спазване реда на всички мерки и предписания определени със заповеди на министъра на здравеопазването и министъра на образованието.  В община Димитровград след проведено допитване до родителите, 33% от тях са заявили намерение децата да посещават…

Към всички новини