Дългоочакваният Дядо Коледа бе посрещнат с бляскаво тържество в Димитровград

   340  Новини

Най-дългоочакваният гост през цялата година - Дядо Коледа, бе посрещнат с бляскаво тържество в Димитровград. Снощи обичаният от мало и голямо старец участва във включването на светлините на най-голямата жива коледна елха в България. Тази година тя изненадва жителите и гостите на града с напълно нова визия.

За първи път в Димитровград малки и големи се радваха и на най-новата атракция в града - ледената пързалка. По време на снощното тържество шоу на лед направиха децата от столичния спортен клуб "Ледени искри". С изпълненията си малките фигуристи откриха официално ледената пързалка.  

Гостилница и работилничка за играчки посрещана снощи децата и родители на централния площад „България“. Невръстните палавници имаха възможността и да напишат писмо до Дядо Коледа. Вечерта премина с коледни песни в изпълнение на Микаела Димитрова и Мариета Стоянова, както и с танците на талантите от ОЦТИ "Галаксико". Същевременно колорита на българския фолклор бе пресъздаден в хореографията на танца "Снежко" от децата на танцов ансамбъл "Звездица". Пожелание към към всички присъстващи отправи лично кметът на общината Иво Димов. А коледари се появиха на сцената с наричания за благоденствие за всички жители на Димитровград и общината. Кулминацията на вечерта бе пищна заря. 

 

свали като .pdf