Дафина Пфиртер е 48-ия почетен гражданин на Димитровград

   519  Новини

Дафина Пфиртер е 48-ия почетен гражданин на Димитровград. Със сванието живеещата от десетилетия в Швейцария българка бе удостоена навръх празничния 2-ри септември. 

По време на свикана тържествена сесия на Общинския съвет Пфиртер получи плакет от председателя на ОбС Гергана Кръстева, както и удостоверение за парична стойност в размер на 1 000 лева. Поздравление българката получи от кмета на общината Иво Димов, както и от представители на отделните сесийни групи А икона и цветя и бяха поднесени от името на Съюза на българските журналисти. 

"Приемете моята дълбока и искрена благодарност за избора да бъда удостоена със званието "Почетен гражданин". Не мога да изразя вълнението си от оказана почит. Приемам това признание с неизмерима за мен стойност, което топли сърцето ми!", не скри емоцията си новият почетен гражданин на Димитровград.

Получените със званието 1 000 лева Пфиртер обяви, че ще дари за нуждите на Защитеното жилище и за Центъра за настаняване на деца от семеен тип, които функционират на територията на Димитровград. 

В годините назад Дафина Пфиртер инициира с лични средства и усилия десетки дарения за здравни и социални заведения в Димитровград и малките населени места от общината.

свали като .pdf