Австрийската компания „Щрабаг“ направи първа копка на новата си Асфалтова база в Община Димитровград

   1141  Новини

Австрийската компания „Щрабаг“ направи първа копка на новата си Асфалтова база в Община Димитровград. Инвестицията ще е на стойност 8 млн. лева, обяви Гюнтер Хартвегер - ръководител направление "Пътно-транспортно строителство" на "Щрабаг" за България, Сърбия, Черна гора и Македония. Очаква се новата производствена база да разкрие близо 100 работни места. 

"Щрабаг е един от най-големите концерни в Европа с около 40 млн. евро годишен оборот. Когато "Щрабаг" се разпространява в държава като България, тогава той си поставя следните цели: на територията на цялата страна да има възможност да изпълнява транспортни и пътни проект и да бъде представен в страната дългосрочно. "Щрабаг" идва в една страна, за да остане там. В момента в България имаме три клона - в София, Бургас и Стара Загора. Решихме да построим своята Асфалтова база тук, в Крепост в Община Димитровград. Смятаме, че този имот се намира на много централно място и в бъдеще ще можем да обслужваме целия регион. Друга наша цел, с тази наша инвестиция, е да създадем и нови работни места. Сигурни, дългосрочни работни места. За "Щрабаг" е изключително важно да има сигурни и добре образовани колеги-работници и това е една цел, която смятаме да постигнем и в този регион. От все сърце искам да благодаря на община Димитровград за досегашната съвместна работа", каза г-н Хартвегер.

Областният управител на Хасковска област Минко Ангелов поздрави фирмата за решението си да инвестира в региона като по този начин ще подобри и трудовата заетост със създаването на нови работни места.

Кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че политиката, която следва е с ясни и конкретни цели. "Тази инвестиция е показателна за отношението на големите фирми към община Димитровград и за отношението на общината към частния бизнес и условията които ние предоставяме за осъществяването на такива инвестиции. Не случайно преди около двадесетина дни община Димитровград беше наградена от Българската агенция за инвестиции именно и в тази връзка за създаване на добри условия за тези инвестиционни намерения". Иво Димов сподели и водени разговори с други инвеститори, като до месец и половина ще бъде обявено и намерението за създаване на текстилна фабрика.

свали като .pdf