4175 ученика влязоха в училище Първия учебен ден в община Димитровград

4175 ученика влязоха в училище Първия учебен…
На 15 септември 2021 година в община Димитровград училищният праг прекрачиха 4175 ученика разпределени в 199 паралелки.
 
За да се избегне струпването на много хора в дворовете на училищата, старта на новата учебна година в Димитровград ще се проведе само в присъствието на първокласниците и техните родители. Това е една от препоръките около които се обединиха на среща кметът на Димитровград Иво Димов и директорите на училищата.
 
Заради мерките за ограничаване разпространението на Covid-19 новата учебна година ще бъде открита с кратки тържества и с ограничен брой присъстващи. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката.
 
401 са първокласниците в община Димитровград, разпределени в 21 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1342 децата.
 
Откриването на новата 2021/2022 учебна година в община Димитровград ще бъде дадена със старта на тържеството в ПЕГ „Иван Богоров” с начален час 9.00ч. Следват откривания от 9.30ч. в ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Пенчо Славейков“, ОУ „Алеко Константинов”, СУ „Любен Каравелов”, ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград, ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери, ОУ"П.К.Яворов" Димитровград. В 10ч. ще започнат тържествата за откриването в ПГ "Проф.д-р Асен Златаров", ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево и ОУ,,Христо Смирненски" с.Радиево.
 
Поздравителни адреси за началото на учебната година до всички училища в общината изпрати кмета Иво Димов. В Поздравителния адрес се казва :
 
" Уважаеми учители, родители,
Скъпи ученици
 
Отново имаме откриване на новата учебна година в условията на ограничителни мерки с цел безопасността и здравето на всички. Въпреки това, цялата надежда и очакване от новата 2021/2022 учебна година ни преизпълват с вълнение на прага й.
Сигурен съм, че всички осъзнаваме, че нищо не може да замени контакта и общуването в училищната общност и комуникацията между учители и деца. 
Обръщам най-вече към родителите и училищните настоятелства,
Бъдете разбиращи, търпеливи и подкрепяйте усилията на училищното ръководство в стремежа му да опази здравето и същевременно да предаде обема от познания на децата ни. 
Ново е, трудно е, но пък заедно всичко е преодолимо. 
Ще ми се в началото на тази учебна година да си пожелаем тя да е присъствена и с онази нормалност на училищната глъч, каквато трябва да бъде средата в едно училище. 
На първокласниците пожелавам да преоткриват новите познания с любопитство и жажда за още и още знания.
На добър час!"
Последна промяна: 13:01:36, 17 Септември 2021

Още новини

Димитровград се превръща отново в столица на поезията

433

Димитровград ще бъде отново столица на поезията в България. В края на април ще започнат традиционните за града поетични празници - Дните на поезията "Пеньо Пенев". Програмата стартира от 25 април със спектакъла „Ние, Радичкови” в ОДТ „Апостол Карамитев“. Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив ще представят…

Уреди и съоръжения за тренировки дари Добри Делев на Центъра за временно настаняване

231

Уреди и съоръжения за тренировки предостави безвъзмездно на Центъра за временно настаняване в Димитровград шампионът по културизъм и почетен гражданин Добри Делев. Уредите ще могат да се ползват от настанените, а идеята за дарението идва, когато управителят на Центъра вижда как двадесет и две годишният Даниел, който от скоро е сред…

При огромен интерес премина срещата на местния бизнес с директора на фонда "Условия на труд"

298

инж.Виолета Добрева - директор на Фонд „ Условия на труд“  към Министерство на труда и социалната политика се срещна днес в Димитровград с представители на бизнеса, институции, предприятия и директори на училища и детски градини. Срещата, която бе по покана на кмета на община Димитровград Иво Димов, премина при огромен…

Работна среща по превенция и сигурност

185

Представители на полицията, местната власт и институциите проведоха работна среща в община Димитровград. В нея участваха директорът на ОД на МВР - Хасково ст.комисар Чавдар Георгиев, зам.директорът комисар Иван Расоков, началникът на Районно управление-Димитровград гл.инспектор Християн Христов, кметът на община Димитровград Иво Димов, заместникът му Светослав Стойков, общински съветници, ръководствата…

Към всички новини