4175 ученика влязоха в училище Първия учебен ден в община Димитровград

4175 ученика влязоха в училище Първия учебен ден в община Димитровград
На 15 септември 2021 година в община Димитровград училищният праг прекрачиха 4175 ученика разпределени в 199 паралелки.
 
За да се избегне струпването на много хора в дворовете на училищата, старта на новата учебна година в Димитровград ще се проведе само в присъствието на първокласниците и техните родители. Това е една от препоръките около които се обединиха на среща кметът на Димитровград Иво Димов и директорите на училищата.
 
Заради мерките за ограничаване разпространението на Covid-19 новата учебна година ще бъде открита с кратки тържества и с ограничен брой присъстващи. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката.
 
401 са първокласниците в община Димитровград, разпределени в 21 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1342 децата.
 
Откриването на новата 2021/2022 учебна година в община Димитровград ще бъде дадена със старта на тържеството в ПЕГ „Иван Богоров” с начален час 9.00ч. Следват откривания от 9.30ч. в ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Пенчо Славейков“, ОУ „Алеко Константинов”, СУ „Любен Каравелов”, ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград, ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери, ОУ"П.К.Яворов" Димитровград. В 10ч. ще започнат тържествата за откриването в ПГ "Проф.д-р Асен Златаров", ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево и ОУ,,Христо Смирненски" с.Радиево.
 
Поздравителни адреси за началото на учебната година до всички училища в общината изпрати кмета Иво Димов. В Поздравителния адрес се казва :
 
" Уважаеми учители, родители,
Скъпи ученици
 
Отново имаме откриване на новата учебна година в условията на ограничителни мерки с цел безопасността и здравето на всички. Въпреки това, цялата надежда и очакване от новата 2021/2022 учебна година ни преизпълват с вълнение на прага й.
Сигурен съм, че всички осъзнаваме, че нищо не може да замени контакта и общуването в училищната общност и комуникацията между учители и деца. 
Обръщам най-вече към родителите и училищните настоятелства,
Бъдете разбиращи, търпеливи и подкрепяйте усилията на училищното ръководство в стремежа му да опази здравето и същевременно да предаде обема от познания на децата ни. 
Ново е, трудно е, но пък заедно всичко е преодолимо. 
Ще ми се в началото на тази учебна година да си пожелаем тя да е присъствена и с онази нормалност на училищната глъч, каквато трябва да бъде средата в едно училище. 
На първокласниците пожелавам да преоткриват новите познания с любопитство и жажда за още и още знания.
На добър час!"
Последна промяна: 13:01:36, 17 септември 2021

Още новини

С водосвет откриха единствения в Хасковска област Център за временно настаняване

85

Единственият в Хасковска област Център за временно настаняване на хора в нужда отриха днес в Димитровград. Спазвайки традицията нов дом да се освещава с водосвет за здраве архиерейски наместник отец Георги Тодев благослови и освети Центъра. Със 626 769,20 лева, от които 532 753,82 лева европейско финансиране и 94 015,38 лева национално съфинансиране по проекта е напълно ремонтирано и преустроено бившото общежитие на…

С нови директори са Исторически музей и ОДТ "А.Карамитев"

176

Антоанета Станчева е новият директор на Исторически музей- Димитровград. Станчева спечели проведения конкурс за длъжността на 13 октомври 2021г.  Антоанета Станчева е с над 30 годишен стаж, като от миналата година,  след пенсионирането на предишния дългогодишен директор на музея Елена Георгиева, до момента временно изпълняваше длъжността директор на  музея. От 2015г.…

Откриват Центъра за временно настаняване

346

ПОКАНА Община Димитровград има удоволствието да Ви покани на 20 октомври 2021г. (сряда) от 11:00ч. на заключителна пресконференция и церемония по откриване на обекта тип „Рязане на лента” по повод реализацията на проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Професор д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване находящ се в УПИ…

Втори Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19 на Неделния пазар

310

За втори път на димитровградския Неделен пазар ще бъде разположен Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19. Пункта ще  работи на паркинга пред Спортна зала „Младост” през двата почивни дни на 9 и 10 октомври от 8:30 до 13:00ч. Изнесен имунизационен екип на РЗИ-Хасково ще осъществява ваксинацията и ще консултира гражданите.  Инициативата е…

Към всички новини