4079 ученика ще влязат в класните стаи в община Димитровград

4079 ученика ще влязат в класните стаи в община Димитровград

На 15 септември 2020 година в община Димитровград ще прекрачат училищния праг 4079 ученика разпределени в 193 паралелки. Нетрадиционно ще започне новата учебна година за учениците заради повишените мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. В дворовете на училищата ще се проведат кратки програми за откриване на учебната година с първокласниците и учениците в първите и осмите класове. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката. 355 са първокласниците в община Димитровград , разпределени в 19 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1403 децата разпределени в 66 групи.

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще бъде на откриването на новата учебна година в ОУ "Пенчо Славейков". Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева ще открие новата 2020/2021 година с учениците и учителите в ПМГ "Ив.Вазов". Заместник-кметът Яшо Минков ше присъства на откриването на учебната година в ПЕГ "Иван Богоров". Секретаря на общината Венета Стоименова ще бъде в ОУ "Алеко Константинов". Директор Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" Диана Дончева ще бъде на отриването на учебната година в СУ "Любен Каравелов". 

Откриването на новата 2020/2021 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“, ще се проведе на 15.09.2020г. (вторник) на два етапа:

- От  9.00ч. с учениците от Vкл. и  VIII клас, тържествено откриване  пред централния вход на гимназията с кратка програма. 

- От 10.00ч. с учениците от VI, VII, IX, X, XI и  XII класове, директно в класните стаи, в които са разпределени.

Откриването на новата учебна година в ПЕГ „Иван Богоров” на 15.09.2020 (вторник) е с начален час 10.00 ч., с физическо присъствие само на ученици от новите VII-ми класове - 3 паралелки, знаменна група, учители и родители.

В СУ „Любен Каравелов” планират официално откриване на учебната година, на 15.09.2020г. от 08.30ч., само с ученици от I, V  и  VIII клас по реда, съобразен с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

Учебната година в ОУ „Пенчо Славейков“  ще бъде открита на 15.09.2020г. от 9.00 ч. в двора на училището за децата от подготвителна група и учениците от І клас.

За останалите ученици от ІІ до VІІ клас учебната година ще започне от 9.30ч. в класните стаи за съответния клас.  

В ОУ „Алеко Константинов”, откриването на учебната година 

- за първи клас в двора на училището от 8.00 часа.

- II-VII клас  по класните стаи от 9.00 часа

Съобразено  е  с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ"П.К.Яворов" Димитровград НЯМА да има тържествено откриване на учебната година и влизането на учениците в сградата ще бъде съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград не се планира официално откриване на началото на учебната година в двора на училището. Официалното откриване за първи клас ще се осъществи в класната стая, предназначена за  първи клас. За останалите класове откриването на учебната година ще се осъществи в класните стаи на съответните паралелка. Начало на откриването на учебната 2020/ 2021 година е от 9.00 часа за всички класове. Откриването на учебната година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" с. Ябълково откриването на новата учебна година ще се отбележи в двора на училището от 10.00 часа. с кратко тържество. Участват всички класове от I до VII - 103 ученици при спазване на  противоепидемичните мерки -дистанция,  дезинфекция и дисциплина.  Родителите няма да се допускат в двора на училището.

В  ОУ,,Христо Смирненски",с.Радиево в двора на училището на 15.09.2020 г. няма да има официално тържество. Учениците от I и V клас ще имат тържества в класните стаи, като предварително ще бъдат инструктирани за противоепидемичните мерки. 

В ОУ "Хр.Ботев" с.Крепост ще открие новата учебна година в 10.00ч.  от подготвителен клас до VII клас.

В ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево откриването на учебната година в 9.30ч. с учениците от I до IX клас.

В ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери открива учебната година в 9.30ч. с ученици от I до VII клас по класните стаи.

В ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" учебната година ще бъде открита в 9.15ч. с учениците от VIII клас. Всички останали ученици от IX до XII клас ще влязат директно в класните стаи в 11=00ч.

Последна промяна: 18:09:56, 15 септември 2020

Още новини

Кмета Иво Димов с питания към РИОСВ и ТЕЦ "Марица-3" за замърсяването на въздуха над Димитровград от края на миналата седмица

53

Кметът на община Димитровград Иво Димов изпрати днес писма с въпроси до РИОСВ - гр.Хасково и ТЕЦ "Марица-3" АД Димитровград във връзка с отчетените неколкократно превишения на алармените прагове за концентрация на серен диоксид във въздуха над Димитровград, свързани с възобновяване работата на ТЕЦ „Марица-3”. В писмата се казва, че са…

Д-р Алдин Карагьозов е спечелелият конкурса за управител на болницата

170

Д-р Алдин Карагьозов е спечелелият за управител на димитровградската болница след проведена процедура за конкурс за възлагане управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение „Света Екатерина” - Димитровград”  ЕООД, гр. Димитровград. Днес д-р Карагьозов защити своята програма за развитие на здравното заведение пред комисията по избора, излъчена от Общинския съвет,…

Кмета с настояване пред министър Комитова да бъде завършен пътя за Стара Загора

168

Кметът на община Димитровград Иво Димов настоява пред Министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова да бъдат завършени строителните дейности по ремонта на пътя за Стара Загора, който обхваща и мостта над река Марица. Настояването на Димов е да бъде положен и последния износоустойчив пласт асфалт, за да не се…

В четвъртък ще е ограничено движението по улицата под моста

70

В четвъртък /29.07.2021г./ от 08:00 до 17:00 часа няма да може да се ползва улицата под моста до Водната кула. Участъкът, който ще бъде затворен е от кръстовището с ул."Ем.Станев" до кръстовището с ул."Първи май". Ограничаването на движението по нея се налага заради подвързване на ВиК дейности във връзка с…

Към всички новини