4079 ученика ще влязат в класните стаи в община Димитровград

4079 ученика ще влязат в класните стаи в община Димитровград

На 15 септември 2020 година в община Димитровград ще прекрачат училищния праг 4079 ученика разпределени в 193 паралелки. Нетрадиционно ще започне новата учебна година за учениците заради повишените мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. В дворовете на училищата ще се проведат кратки програми за откриване на учебната година с първокласниците и учениците в първите и осмите класове. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката. 355 са първокласниците в община Димитровград , разпределени в 19 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1403 децата разпределени в 66 групи.

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще бъде на откриването на новата учебна година в ОУ "Пенчо Славейков". Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева ще открие новата 2020/2021 година с учениците и учителите в ПМГ "Ив.Вазов". Заместник-кметът Яшо Минков ше присъства на откриването на учебната година в ПЕГ "Иван Богоров". Секретаря на общината Венета Стоименова ще бъде в ОУ "Алеко Константинов". Директор Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" Диана Дончева ще бъде на отриването на учебната година в СУ "Любен Каравелов". 

Откриването на новата 2020/2021 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“, ще се проведе на 15.09.2020г. (вторник) на два етапа:

- От  9.00ч. с учениците от Vкл. и  VIII клас, тържествено откриване  пред централния вход на гимназията с кратка програма. 

- От 10.00ч. с учениците от VI, VII, IX, X, XI и  XII класове, директно в класните стаи, в които са разпределени.

Откриването на новата учебна година в ПЕГ „Иван Богоров” на 15.09.2020 (вторник) е с начален час 10.00 ч., с физическо присъствие само на ученици от новите VII-ми класове - 3 паралелки, знаменна група, учители и родители.

В СУ „Любен Каравелов” планират официално откриване на учебната година, на 15.09.2020г. от 08.30ч., само с ученици от I, V  и  VIII клас по реда, съобразен с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

Учебната година в ОУ „Пенчо Славейков“  ще бъде открита на 15.09.2020г. от 9.00 ч. в двора на училището за децата от подготвителна група и учениците от І клас.

За останалите ученици от ІІ до VІІ клас учебната година ще започне от 9.30ч. в класните стаи за съответния клас.  

В ОУ „Алеко Константинов”, откриването на учебната година 

- за първи клас в двора на училището от 8.00 часа.

- II-VII клас  по класните стаи от 9.00 часа

Съобразено  е  с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ"П.К.Яворов" Димитровград НЯМА да има тържествено откриване на учебната година и влизането на учениците в сградата ще бъде съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград не се планира официално откриване на началото на учебната година в двора на училището. Официалното откриване за първи клас ще се осъществи в класната стая, предназначена за  първи клас. За останалите класове откриването на учебната година ще се осъществи в класните стаи на съответните паралелка. Начало на откриването на учебната 2020/ 2021 година е от 9.00 часа за всички класове. Откриването на учебната година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" с. Ябълково откриването на новата учебна година ще се отбележи в двора на училището от 10.00 часа. с кратко тържество. Участват всички класове от I до VII - 103 ученици при спазване на  противоепидемичните мерки -дистанция,  дезинфекция и дисциплина.  Родителите няма да се допускат в двора на училището.

В  ОУ,,Христо Смирненски",с.Радиево в двора на училището на 15.09.2020 г. няма да има официално тържество. Учениците от I и V клас ще имат тържества в класните стаи, като предварително ще бъдат инструктирани за противоепидемичните мерки. 

В ОУ "Хр.Ботев" с.Крепост ще открие новата учебна година в 10.00ч.  от подготвителен клас до VII клас.

В ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево откриването на учебната година в 9.30ч. с учениците от I до IX клас.

В ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери открива учебната година в 9.30ч. с ученици от I до VII клас по класните стаи.

В ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" учебната година ще бъде открита в 9.15ч. с учениците от VIII клас. Всички останали ученици от IX до XII клас ще влязат директно в класните стаи в 11=00ч.

Последна промяна: 18:09:56, 15 септември 2020

Още новини

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

57

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут,…

Приемат се документи на двойки желаещи да кандидатстват за финансиране на Ин витро процедури

74

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд „Ин витро” в срок до 16.10.2020 г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана  репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград  с репродуктивни проблеми.…

Класирани в конкурса "За приветлива градска среда`2020"

84

Класиране на участниците в  Конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г.   Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране  на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За…

Към всички новини