40 години от обявяването си за град отпразнува Меричлери

40 години от обявяването си за град…
Кметът на община Димитровград Иво Димов и председателя на Общински съвет Гергана Кръстева бяха гости на Празничните тържества в Меричлери, с които града чества 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България.
 
Димов поздрави жителите и гостите на град Меричлери и кмета Йордан Милев по повод празника. Кмета на общината припомни постигнатото през годините и подчерта, че развитието на града е резултат благодарение на съвместната работа с кмета на Меричлери.
 
"Ремонтирахме основно училището и реализирахме проект за модерен STEM център. Реновирахме две от основните улици „Иван Катъров” и „Пеню Хасърджиев”, предстои да ремонтираме и трета - ул.”Д-р Теню Стоилов”. Общината работи по проект„Изграждане и развитие на спортно - развлекателен комплекс „Соленци”, град Меричлери- първи етап, които предвижда възстановяване функционалността на минералния басейн”, за да може тази безценна минерална вода да се ползва от всички. Към това се стремим, за това работим.", се обърна Иво Димов към жителите на Меричлери.
 
Председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева поздрави меричлерци с празника и благодари на кмета Йордан Милев за грижите, които полага за своя град.
 
Програмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър -Димитровград и полагане на венци и цветя пред паметната плоча пред кметството по повод 115 години Независима България. Продължи с музикално-поетичната програма с участието на талантливи деца от Меричлери, самодейци от НЧ "Просвета 1896", група за народни хора "Пъстра китка" при ОУ "Димитър Матевски" и представителен танцов ансамбъл "Хасково", които откриха Празничния концерт по повод Празника на града. Концерт на талантливия Георги Костадинов станал известен с участието си в "Гласът на България" взриви публиката, която пя и танцува, заедно с своя любим изпълнител. Впечатляваща празнична заря бе кулминацията на вечерта.
 
Днес програмата продължава с празник за най-малките от 10.00ч., когато е предвидено Забавно детско утро с участието на "Щуротиите на Пипи". От 18.00ч. в съботната вечер за настроението на всички присъстващи ще се погрижи Фолклорна програма с участието на групата за народни хора "Тракийски ритми" и вокална група при НЧ "Хр.Ботев 1902" Димитровград и празничен хоровод на оркестър "Славяни" гр.Стара Загора.
 
Тридневната програма започна на 21 септември (четвъртък) с представянето на книгата "МАРБАС" на акад.Васил Сгурев и инж.Пенко Ганев.
Последна промяна: 14:38:22, 25 Септември 2023

Още новини

Община Димитровград спечели проект за подобряване енергийните характеристики на сградата на ДМЦ

112

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, находяща се на ул. "Св. Климент Охридски" №7 и е на пет етажа, въведена в експлоатация през 1969 г. Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания…

Разнообразна и наситена празнична програма през декември ще радва жители и гости на Димитровград

859

Разнообразна и наситена със събития празнична програма е приготвила община Димитровград за Коледните и Новогодишните празници. Концерти, кулинарен конкурс, театрални постановки за възрастни и деца, изложби, творчески вечери и характерни за месеца събития ще радват димитровградчани и гостите на града през декември, а началото ще бъде поставено със запалване светлините…

Коледен турнир по футбол на малки врати

223

Община Димитровград организира провеждането на Коледен турнир по футбол на малки врати от 11-15 декември 2023г. Срещите ще се играят от 18.00 часа на изкуственото игрище на стадион "Раковски". Желаещите да се включат в турнира могат да се запишат до 7.12.2023г. на телефон: 0885866192. Наградния фонд (отборно) предвижда за първо…

Коледен конкурс "Магията на Коледа"

610

ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД   ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА УКРАСА НА КОЛЕДЕН КЪТ В УЧИЛИЩЕ, ДЕТСКА ГРАДИНА, ЦЕНТРОВЕ, ПРЕДОСТАВЯЩИ СОЦИАЛНА УСЛУГА ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ „МАГИЯТА НА КОЛЕДА”   І. Цели на конкурса: Конкурсът има за цел да поощри естетическото изпълнение на кът с тематична коледна украса в училищата, детските градини и центровете,…

Към всички новини