40 години от обявяването си за град отпразнува Меричлери

Изображение 31047
Кметът на община Димитровград Иво Димов и председателя на Общински съвет Гергана Кръстева бяха гости на Празничните тържества в Меричлери, с които града чества 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България.
 
Димов поздрави жителите и гостите на град Меричлери и кмета Йордан Милев по повод празника. Кмета на общината припомни постигнатото през годините и подчерта, че развитието на града е резултат благодарение на съвместната работа с кмета на Меричлери.
 
"Ремонтирахме основно училището и реализирахме проект за модерен STEM център. Реновирахме две от основните улици „Иван Катъров” и „Пеню Хасърджиев”, предстои да ремонтираме и трета - ул.”Д-р Теню Стоилов”. Общината работи по проект„Изграждане и развитие на спортно - развлекателен комплекс „Соленци”, град Меричлери- първи етап, които предвижда възстановяване функционалността на минералния басейн”, за да може тази безценна минерална вода да се ползва от всички. Към това се стремим, за това работим.", се обърна Иво Димов към жителите на Меричлери.
 
Председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева поздрави меричлерци с празника и благодари на кмета Йордан Милев за грижите, които полага за своя град.
 
Програмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър -Димитровград и полагане на венци и цветя пред паметната плоча пред кметството по повод 115 години Независима България. Продължи с музикално-поетичната програма с участието на талантливи деца от Меричлери, самодейци от НЧ "Просвета 1896", група за народни хора "Пъстра китка" при ОУ "Димитър Матевски" и представителен танцов ансамбъл "Хасково", които откриха Празничния концерт по повод Празника на града. Концерт на талантливия Георги Костадинов станал известен с участието си в "Гласът на България" взриви публиката, която пя и танцува, заедно с своя любим изпълнител. Впечатляваща празнична заря бе кулминацията на вечерта.
 
Днес програмата продължава с празник за най-малките от 10.00ч., когато е предвидено Забавно детско утро с участието на "Щуротиите на Пипи". От 18.00ч. в съботната вечер за настроението на всички присъстващи ще се погрижи Фолклорна програма с участието на групата за народни хора "Тракийски ритми" и вокална група при НЧ "Хр.Ботев 1902" Димитровград и празничен хоровод на оркестър "Славяни" гр.Стара Загора.
 
Тридневната програма започна на 21 септември (четвъртък) с представянето на книгата "МАРБАС" на акад.Васил Сгурев и инж.Пенко Ганев.
Последна промяна: 14:38:22, 25 Септември 2023

Още новини

Кметът Иво Димов даде старт на жътвата в общината

208

Ритуално зажънване в землището на село Горски извор даде старт на жътвата в община Димитровград. Символичният старт даде кметът на общината Иво Димов, като преди това бе отслужен и водосвет за здраве и берекет. „Земеделски район сме така, че традициите трябва да се запазват. Няма нищо по-голямо от хляба. Надявам…

 Конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки

735

ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД ОБЯВЯВА:            Конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки.             Срок за подаване на проекти – до 31.08.2024г.             Срок за одобрение на проектите – 10 дни след изтичане срока на обявата. Цел на конкурса:…

Община Димитровград и Агенция митници с мащабна инициатива в Димитровград на антидрога каманията #НЕ СТЕ САМИ

263

Община Димитровград и Агенция митници с мащабна инициатива в Димитровград на антидрога каманията #НЕ СТЕ САМИ „Не сте сами срещу наркотиците“ ще заявят на тийнейджърите с едночасов концерт на площада специалните посланици на каузата Торино и Пашата   На 11 юни 2024 година Община Димитровград, съвместно с отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция…

Десетки се стекоха в Димитровград да отдадат почит пред делото на Ботев и героите

129

Десетки граждани се стекоха днес пред бюст паметника на Христо Ботев да отдадат почит към геройски загиналите за свободата на България.  Заместник-кметът Яшо Минков, секретаря на общината Венета Колева, общински съветници, политици, общественици и граждани поднесоха венци и цветя минути преди да завият сирените в парк "Освобод ждение". Почетен караул…

Към всички новини