Двойки от община Димитровград могат да кандидатстват за финансова помощ за Ин витро

Двойки от община Димитровград могат да кандидатстват

за финансова помощ за Ин витро

 

 

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд Ин витро до 19.05.2023г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград с репродуктивни проблеми. Средства от фонда се отпускат и за Ин витро процедура с донорска яйцеклетка или сперматозоиди.

Критериите за финансово подпомагане на нуждаещите се, както и необходимите документи могат да се видят на сайта на Община Димитровград, в раздел Дейности и услуги: https://www.dimitrovgrad.bg/bg/naredbi-i-pravilnitsi - Правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград.

Срокът за подаване на документи за кандидатстване за финансиране през 2023 година е от 19.04.2023 г. до 19.05.2023 г./вкл./

Наборът от необходими документи се внася в сградата на общинска администрация, първи етаж, гише №1 – Деловодство и информация към Общински център за услуги и информация на гражданите, в запечатан плик на който са изписани трите имена на кандидата, адрес, телефон за връзка и текста „За финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция”.

Файлове: